Menu
Uitstekend

CAO- & Stakingsrecht

Met onze brede expertise binnen het arbeidsrecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele medewerker. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

Informatie aanvragen Neem contact op
Wij zijn aangesloten bij:

Wat we doen

De collectieve ordening van arbeidsvoorwaarden is van grote betekenis voor het Nederlandse arbeidsrecht. Het merendeel van de Nederlandse werknemers valt onder een cao. Over cao’s spelen in de praktijk dan ook veel vragen. Onze praktijkgroep beschikt over diepgaande expertise en ruime ervaring op dit specialistische terrein. Als proactieve kennispartner voorzien we de organisatie tijdig van up-to-date informatie, beantwoorden we alle vragen en staan we de organisatie bij met zorgvuldige adviezen. Ook bieden we praktische ondersteuning waar nodig en vertegenwoordigen we de juridische belangen in zaken die voor de rechter komen. Denk aan onder meer:

  • Advies over de toepasselijkheid van een cao
  • Uitleg over de cao en de verplichtingen die daaruit voortvloeien
  • Afstemming van de betekenis van cao’s bij fusie en overname
  • Advisering bij overleg en onderhandeling met sociale partners
  • Advisering in geval van stakingen en andere collectieve acties
  • Procederen over cao- of stakingskwesties.

Vragen op het gebied van cao- en stakingsrecht? Neem contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het arbeidsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het arbeidsrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Expertises

Terug naar Arbeidsrecht

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

  • Contact over de opdracht
  • Direct contact met de juiste expert
  • Binnen 4 uur reactie (werkdagen)

Contactformulier

Neem contact op

Ilja van Driel

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Neem contact op