Menu
Uitstekend

Ziekte en re-integratie

Met onze brede expertise binnen het arbeidsrecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele medewerker. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

Informatie aanvragen Neem contact op
Wij zijn aangesloten bij:

Wat we doen

De regels omtrent een zieke werknemer zijn complex. Wanneer sprake is van ziekte, is de Wet Verbetering Poortwachter van toepassing. In deze wet staan alle rechten en plichten voor de werkgever en werknemer beschreven. Hieruit vloeit onder andere voort dat de werknemer 104 weken (2 jaar) recht heeft op doorbetaling van minimaal 70% van het loon.

De bedrijfsarts kan bepalen dat een werknemer moet gaan starten met re-integreren. Vanaf de start van de re-integratie moet de werkgever weer het volledige loon betalen. Op het moment dat een werknemer 104 weken ziek is, stopt in beginsel het recht op salaris en kan de werknemer worden ontslagen. Na ontslag heeft de werknemer recht op transitievergoeding.

Als werkgever en werknemer komen er veel verschillende wetgeving en regels voor. Het is dan ook belangrijk dat het goede juridische pad wordt bewandeld. Voor de werkgever en de werknemer kan het soms onduidelijk zijn welke regels gelden en hoe bepaalde regels in een situatie moeten worden toegepast. Juridisch advies nodig? Neem dan contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het arbeidsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het arbeidsrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Expertises

Terug naar Arbeidsrecht

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

  • Contact over de opdracht
  • Direct contact met de juiste expert
  • Binnen 4 uur reactie (werkdagen)

Contactformulier

Neem contact op

Ilja van Driel

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Neem contact op