Menu
Uitstekend

Overgang onderneming

Met onze brede expertise binnen het arbeidsrecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele medewerker. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

Informatie aanvragen Neem contact op
Wij zijn aangesloten bij:

Wat we doen

Uit de wet volgt dat aan twee voorwaarden moet zijn voldaan op het moment dat sprake is van de overgang van een onderneming. Ten eerste moet de overgang van onderneming gebaseerd zijn op een overeenkomt, fusie of splitsing. Ten tweede moet de identiteit van de onderneming die overgaat behouden blijven. Om aan de tweede voorwaarde te voldoen, wordt aan de hand van specifieke omstandigheden gekeken of de identiteit behouden blijft (denk aan het overnemen van het klantenbestand of het meenemen van personeel).

Op het moment dat sprake is van een overgang van onderneming, gaan ook de werknemers van deze onderneming van rechtswege mee naar deze nieuwe onderneming. Zo gaat bijvoorbeeld de CAO waaraan de oude werkgever gebonden was mee over op de nieuwe werkgever. Bovendien gaan de arbeidsovereenkomsten zoals deze zijn aangegaan met de oude werkgever mee over. Een werknemer kan bezwaar aantekenen tegen de overgang van onderneming.

Juridisch advies nodig omtrent de overgang van de onderneming? Neem dan contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het arbeidsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het arbeidsrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Expertises

Terug naar Arbeidsrecht

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

  • Contact over de opdracht
  • Direct contact met de juiste expert
  • Binnen 4 uur reactie (werkdagen)

Contactformulier

Neem contact op

Ilja van Driel

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Neem contact op