Menu
Uitstekend

(Semi-)publieke sector

Met onze brede expertise binnen het arbeidsrecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele medewerker. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

Informatie aanvragen Neem contact op
Wij zijn aangesloten bij:

Wat we doen

Belangen in de (semi-)publieke sector worden soms anders gewogen dan in bijvoorbeeld het bedrijfsleven. Daarom hebben we onze arbeidsrechtelijke kennis en ruime ervaring binnen dit domein samengebracht in een aparte praktijkgroep. We zijn de meedenkende adviseur en sparringpartner voor uiteenlopende cliënten. Van bijvoorbeeld ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en universiteiten tot woningcorporaties, zorgorganisaties en kerkelijke organisaties. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in de rechtspositie van ambtenaren, die sinds 1 januari 2020 is vastgelegd in de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra).

Kenmerkend voor onze aanpak is dat we verder gaan dan alleen het arbeidsrecht. Eerst overzien we het totale speelveld van partijen en belangen. Daarbinnen zoeken we de optimale ruimte om tot onderhandeling en de beste, meest duurzame oplossing te komen. Ook mediation hoort hierbij tot de mogelijkheden. Wij staan de organisatie onder meer bij als het gaat om:

  • Bestuurskwesties
  • Functiegeschiktheid
  • Disfunctionerende medewerkers
  • Reorganisaties
  • Aanpassing van salarissen
  • Het opstellen van nieuwe arbeidsvoorwaarden

Vragen op het gebied van arbeidsrecht in de (semi-)publieke sector? Neem dan contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het arbeidsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het arbeidsrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Expertises

Terug naar Arbeidsrecht

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

  • Contact over de opdracht
  • Direct contact met de juiste expert
  • Binnen 4 uur reactie (werkdagen)

Contactformulier

Neem contact op

Ilja van Driel

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Neem contact op